MY CAMERA AND LENSES

 

0W1A8019Detta inlägg har många av er vart intresserade av så jag tänkte svara på allt om min kamera och objektiv i detta inlägg. Kameran som jag använder är en Canon EOS 5d mark III och den ligger runt 25 000 kronor. Det är enligt mig ganska mycket pengar men eftersom att jag fotar dagligen och har ett stort fotointresse så tyckte jag att det var värt det. Jag är verkligen så nöjd med min kamera men har fortfarande mycket att lära så klart.

Many of you have been asking what kind of camera and lenses I use. So, in this post I’m going to tell you all about it. I’m currently using Canon EOS 5d mark III, it’s kinda pricy and retails for 25 000 kronor. I think that’s a lot of money but I thought it was worth it since I love photography and I use my camera on a daily basis. So far I’m really happy with my camera but I still have a lot to learn.

50mm lensEF 50mm f /1.4 USM
Mitt första objektiv är ett 50mm objektiv som jag använder till de flesta av mina outfits och closeups. Det här är objektivet som man använder om man vill ha den där lite suddiga känslan i bakgrunden. Jag har haft detta objektiv i några år nu och jag gillar det verkligen. Här över ser ni oredigerade bilder tagna med mitt 50mm objektiv. Perfekt för alla bloggare!

My first lens is a 50mm lens that I use for most of my outfit pictures and closeups. This is a good lens when you want that blurry feeling in the background. I had this lens for a couple of years now and I really like it. Above you can see unedited pictures taken with my 50mm lens, it’s the perfect lens for bloggers!

24mmEF 24mm f/2.8 IS USM
De andra objektivet som jag använder är ett 24mm, det är mer vidvinkel och mer all around objektiv. Detta sitter på min kamera och sedan byter jag till mitt 50mm vid behov. Jag älskar verkligen detta objektiv eftersom att det fungerar till allt. Det är bäst till miljöbilder då man vill få in mycket i bilden, men använder det även till mat och mina outfit bilder. Jag skulle absolut rekommendera det här objektivet!

The other lens that I use is a 24mm and it’s more wide-angle and my all around lens. This is the lens that I use the most and then sometimes I switch to my 50mm. I really love this one since it works for all kind of pictures. I think it’s best for landscape kind of pictures when you want to fit as much as possible into one pic. I also use it for my outfit and food pictures ad I would definitely recommend this lens! 

 

4 responses to “MY CAMERA AND LENSES

 1. chloe skriver:

  Great choice! I have very similar settings when it comes to camera and lens – I use a Canon 5d markii, with a 24-105 and 50/1.8

  xx, Chloe // http://stylebychloe.com

 2. Emilia skriver:

  Skulle gärna ta din garderob!

  Meremilia.devote.se

  1. Vad kul att höra, själv blir man ju alltid så trött på sin garderob haha 🙂 x

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.